Kura plnené hruškami (ZSSR)
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kura, 3 hrušky, 100 g slaniny, 3 natvrdo uvarené vajcia, 2 vajcia, 3 lyžice dezertného vína, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, maslo, soľ, čierne pivo.
Postup
Krok 1
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Na kocky pokrájame slaninu, natvrdo uvarené vajcia. Hrušky zmiešame so slaninou, pokrájanými vajciami, petržlenovou vňaťou, korením, dezertným vínom, štipkou soli a vajciami. Zmesou naplníme kura a zašijeme ho. Kura posolíme, vložíme na pekáč, obložíme plátkami masla, podlejeme pivom a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov Celzia asi 40 minút. Potom teplotu zvýšime na 250 stupňov a kura dopečieme do hneda. Počas pečenia polievame výpekom a podlievame pivom.