Mäsové guľky so špagetami

1970-01-01

Ingrediencie

  • 4 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 500 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, olej, oregano, špagety, parmezán. Na omáčku: 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 1,2 g ošúpaných sterilizovaných rajčín, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, tymian, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, odstavíme a primiešame nadrobno pokrájaný cesnak a oregano. Po vychladnutí zmiešame s pomletým mäsom, vajcom, soľou a korením. Hmotu rozdelíme na 8 častí, vytvarujeme guľky a upečieme na panvici s olejom. Na oleji osmažíme do zlatista nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme olúpané rajčiny, prelisovaný cesnak, tymian, mleté čierne korenie, soľ a pokrájanú petržlenovú vňať. Do zmesi vložíme opečené guľky a dusíme asi 20 minút. Na uvarené špagety položíme mäsové guľky a prelejeme omáčkou. Posypeme parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 917
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

918

Podobné recepty:
  • Plnené papriky zapečené v šľahačke

    Plnené papriky zapečené v šľahačke

  • Koložvárska kapusta II

    Koložvárska kapusta II

  • Pečené koleno so zeleninou

    Pečené koleno so zeleninou

kuk