Mäsové guľky so špagetami
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 4 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 500 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, olej, oregano, špagety, parmezán. Na omáčku: 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 1,2 g ošúpaných sterilizovaných rajčín, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, tymian, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, odstavíme a primiešame nadrobno pokrájaný cesnak a oregano. Po vychladnutí zmiešame s pomletým mäsom, vajcom, soľou a korením. Hmotu rozdelíme na 8 častí, vytvarujeme guľky a upečieme na panvici s olejom. Na oleji osmažíme do zlatista nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme olúpané rajčiny, prelisovaný cesnak, tymian, mleté čierne korenie, soľ a pokrájanú petržlenovú vňať. Do zmesi vložíme opečené guľky a dusíme asi 20 minút. Na uvarené špagety položíme mäsové guľky a prelejeme omáčkou. Posypeme parmezánom.