Králik so šalotkou

1970-01-01

Ingrediencie

  • 500 g šalotky, 4 králičie stehná, 300 g húb (aj sušené), rozmarín, tymián, cukor, čierne mleté korenie, ocot alebo citrón, olivový olej, 0,2 l šľahačky, 0,2 l bieleho suchého vína

Postup

Krok 1

Šalotku povaríme 2 minúty v slanej vode, vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme šupky a rozkrájame na štvrtky. Mäso osolíme, okoreníme a prudko opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šalotku a restujeme ju. Podlievame ju vývarom, vínom, a nakoniec šľahačkovou smotanou. Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút. Na oleji urestujeme hríby (2 až 3 minúty), okoreníme, pridáme bylinky a pridáme do pekáča. Necháme prejsť varom a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 922
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

923

Podobné recepty:
  • Ragú z králika na víne

    Ragú z králika na víne

  • Inovecký králik

    Inovecký králik

  • Moridlo na divinu

    Moridlo na divinu

kuk