Zemiaky zapečené s rajčinami

1970-01-01

Ingrediencie

  • 750 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g šunky, 4 rajčiny, 50 g slaniny, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl smotany, 100 g údeného syra, petržlenovú vňať, soľ, maslo.

Postup

Krok 1

Zemiaky nakrájame na plátky, pridáme k nim na rezance nakrájanú šunku, na osminky nakrájané, ošúpané, rajčiny, na kocky nakrájanú opraženú slaninu a soľ. Zmes premiešame a navrstvíme do maslom vymazaného pekáča. Vajcia vymiešame so smotanou, postrúhaným syrom, pokrájanou petržlenovou vňaťou a prelisovaným cesnakom zmiešaným so soľou. Polohustou tekutinou zalejeme zemiaky v pekáči. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 971
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

972

Podobné recepty:
  • Hubové ravioli na červenej cibuli

    Hubové ravioli na červenej cibuli

  • Patrnčiakove halušky

    Patrnčiakove halušky

  • Falošné 'rybacie' rezne

    Falošné 'rybacie' rezne

kuk