Zemiaky zapečené s rajčinami
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 750 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g šunky, 4 rajčiny, 50 g slaniny, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl smotany, 100 g údeného syra, petržlenovú vňať, soľ, maslo.
Postup
Krok 1
Zemiaky nakrájame na plátky, pridáme k nim na rezance nakrájanú šunku, na osminky nakrájané, ošúpané, rajčiny, na kocky nakrájanú opraženú slaninu a soľ. Zmes premiešame a navrstvíme do maslom vymazaného pekáča. Vajcia vymiešame so smotanou, postrúhaným syrom, pokrájanou petržlenovou vňaťou a prelisovaným cesnakom zmiešaným so soľou. Polohustou tekutinou zalejeme zemiaky v pekáči. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 20 minút.