Grécky šalát II
2018-03-07- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
- Kuchyňa: Grécka
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Grécky šalát II - osviežujúci na letné dni.
Ingrediencie
- 3 ks rajčiny
- 1 ks šalátovú uhorku
- 1 ks bielu cibuľu
- 200 g fety (neúdeného mäkkého ovčieho syra)
- 12 ks čiernych olív
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 4 lyžica olivového oleja
- 2 lyžička lyžičky oregana
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Umyté rajčiny pokrájame na štvrťky, uhorku na kocky a cibuľu nasekáme nadrobno. V šalátovej mise miešame zeleninu s cibuľou, pridáme na kocky pokrájaný syr a celé vykôstkované olivy. Podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme oreganom.
Krok 2
Tesne pred podávaním polejeme olivovým olejom a podľa chuti aj citrónovou šťavou. Podávame s čerstvým pečivom alebo chlebom.