Paneer na cibuľke (India)

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Kocku paneeru (tvarohu), veľkú cibuľu, 2 menšie paradajky, na konček lyžičky kurkumy, soľ, štipku chilli korenia, čerstvý koriander.

Postup

Krok 1

Príprava paneeru doma: mlieko dáme zohrievať do hrnca a pridáme šťavu z polovice citróna. Mlieko sa začne zrážať, treba to stále miešať a nepriviesť do silného varu. Keď sa voda oddelí od tvarohu, precedíme paneer cez sitko, vyformujeme hrudku a necháme odstáť, aby prebytočná voda odkvapkala. Hotový paneer nakrájame na kocky. Nasekáme cibuľu a speníme na oleji, pridáme kurkumu a chilli korenie, kocky paneeru a opekáme neprikryté kým paneer trošičku nezhnedne. Nesmieme silno miešať, inak sa nám paneer rozpadne skôr, ako sa opečie a stihne zatiahnuť a zostať pevný. Keď je paneer opečený pridáme soľ a nasekané rajčiny a ešte chvíľku opekáme. Podávame buď ako prílohu k jedlu, alebo na chlebe pre deti. Pre deti nemusíme použiť chilli korenie.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 894
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

895

Podobné recepty:
  • Čínske mäso II

    Čínske mäso II

  • Portugalská hovädzia polievka (studená)

    Portugalská hovädzia polievka (studená)

  • Omeleta na rumunský spôsob

    Omeleta na rumunský spôsob

kuk