Morčacie tajomstvo
2002-07-02- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 4 rezne z morčacích pŕs, 4 plátky mäkkého syra, 4 plátky šunky, 4 polovice zaváraných broskýň, horčicu, muškátový oriešok, olej, 4 vajcia, mleté biele korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Z vajec pripravíme volské oká. Morčacie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a štipkou postrúhaného muškátového orieška. Mäso z oboch strán na horúcom oleji opražíme. Natrieme ho z jednej strany horčicou. Na každý rezeň položíme polovicu kompótovej broskyne, plátok šunky, volské oko a nakoniec plátok syra. Takto obložené rezne poukladáme na pekáč a dáme zapiecť. Krátko zapekáme, pokým sa syr trošku neroztečie. Podávame s ochutenou ryžou.