Bravčové karé na španielsky spôsob

2015-12-15

Ingrediencie

  • 4 plátok bravčového karé s kosťou
  • 1 dl suchého červeného vína
  • trochu hladkú múku
  • 100 g čiernych olív
  • trochu nové korenie mleté
  • 1 ks väčšiu cibuľu
  • 4 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1 lyžička rozmarínu
  • 1 lyžička estragónu
  • trochu soľ
  • 1,5 dl olivového oleja.

Postup

Krok 1

Mäso (aj s kosťou) jemne naklepeme, osolíme a okoreníme novým mletým korením. V miske zmiešame olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, tymián, estragón, rozmarín a soľ. Naklepané mäso vložíme do marinády a necháme marinovať zakryté najmenej 3 hodiny. Potom ho vyberieme, poprášime múkou a sprudka opečieme na teflónovej panvici zhruba jeden a pol minúty z každej strany. Potom mäso poukladáme aj so zvyšnou marinádou do misy z jenského skla, posypeme celými alebo rozpolenými čiernymi olivami a zalejeme červeným vínom. Zakryjeme alobalom a pečieme 30 minút pri teplote 180 °C. V prípade potreby podlejeme troškou vody. Hotové jedlo podávame so studenou omáčkou zaziky a s čerstvým zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 4029
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

4030

Podobné recepty:
  • Opekané baranie rebierka

    Opekané baranie rebierka

  • Teľacie stehno pečené so šunkou

    Teľacie stehno pečené so šunkou

  • Bravčový rezeň v lístkovom ceste

    Bravčový rezeň v lístkovom ceste

kuk