Bravčové karé na španielsky spôsob
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 4 plátok bravčového karé s kosťou
- 1 dl suchého červeného vína
- trochu hladkú múku
- 100 g čiernych olív
- trochu nové korenie mleté
- 1 ks väčšiu cibuľu
- 4 strúčik cesnaku
- 1 lyžička tymiánu
- 1 lyžička rozmarínu
- 1 lyžička estragónu
- trochu soľ
- 1,5 dl olivového oleja.
Postup
Krok 1
Mäso (aj s kosťou) jemne naklepeme, osolíme a okoreníme novým mletým korením. V miske zmiešame olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, tymián, estragón, rozmarín a soľ. Naklepané mäso vložíme do marinády a necháme marinovať zakryté najmenej 3 hodiny. Potom ho vyberieme, poprášime múkou a sprudka opečieme na teflónovej panvici zhruba jeden a pol minúty z každej strany. Potom mäso poukladáme aj so zvyšnou marinádou do misy z jenského skla, posypeme celými alebo rozpolenými čiernymi olivami a zalejeme červeným vínom. Zakryjeme alobalom a pečieme 30 minút pri teplote 180 °C. V prípade potreby podlejeme troškou vody. Hotové jedlo podávame so studenou omáčkou zaziky a s čerstvým zeleninovým šalátom.