Kuracie šťastie
2002-09-11- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 500 g kuracieho mäsa, 100 g šampiňónov, 1 hrnček pokrájanej bielej kapusty (alebo špenátu), 1 kapiu, 2 strúčiky cesnaku, mletý ďumbier, štipku mletej štipľavej papriky, 2 dl hydinového vývaru. Marináda: 2 lyžice bieleho vína, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžicu škrobovej múčky, 1/2 lyžičky zeleninového korenia, štipku cukru.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na rozohriatom oleji z oboch strán prudko opražíme. Pridáme, pokrájané huby, kapustu (špenát), štipku ďumbiera a štipľavej papriky, prelisovaný cesnak a na kocky pokrájanú kapiu. Všetko spolu opražíme, podlejeme vývarom, zakryjeme a chvíľu dusíme. Víno zmiešame so sójovou omáčkou, cukrom, zeleninovým korením a škrobovou múčkou a vylejeme na mäso. Premiešame a krátko podusíme. Podávame s dusenou ryžou, cestovinami, alebo hranolčekmi.