Kuracie šťastie

2002-09-11

Ingrediencie

  • 500 g kuracieho mäsa, 100 g šampiňónov, 1 hrnček pokrájanej bielej kapusty (alebo špenátu), 1 kapiu, 2 strúčiky cesnaku, mletý ďumbier, štipku mletej štipľavej papriky, 2 dl hydinového vývaru. Marináda: 2 lyžice bieleho vína, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžicu škrobovej múčky, 1/2 lyžičky zeleninového korenia, štipku cukru.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na rozohriatom oleji z oboch strán prudko opražíme. Pridáme, pokrájané huby, kapustu (špenát), štipku ďumbiera a štipľavej papriky, prelisovaný cesnak a na kocky pokrájanú kapiu. Všetko spolu opražíme, podlejeme vývarom, zakryjeme a chvíľu dusíme. Víno zmiešame so sójovou omáčkou, cukrom, zeleninovým korením a škrobovou múčkou a vylejeme na mäso. Premiešame a krátko podusíme. Podávame s dusenou ryžou, cestovinami, alebo hranolčekmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3164
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3165

Podobné recepty:
  • Kuracie rezne marinované v acidofilnom mlieku

    Kuracie rezne marinované v acidofilnom mlieku

  • Kurča na červenom víne

    Kurča na červenom víne

  • Husacie prsia a červená kapusta s jablkami

    Husacie prsia a červená kapusta s jablkami

kuk