Syr Niva zapečený v lístkovom ceste

2003-04-30

Ingrediencie

  • 250 g plesňového syra (Niva), 1 balenie lístkového cesta, 1,5 kg zemiakov, tatarskú omáčku, 2 dl teplého mlieka, 170 g masla, soľ, bobkový list.

Postup

Krok 1

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Rozmrazené lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a pokrájame na štvorce. Na jednotlivé štvorce cesta poukladáme kúsky plesňového syra, cesto preložíme a uzatvoríme. Poukladáme na suchý (nevymastený) plech. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 až 14 minút tak, aby bolo cesto so spodu červenkasté. Cesto pred pečením nepotierame. Pyré: očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode spolu s bobkovým listom. Uvarené zemiaky scedíme, pričom tretinu vývaru ponecháme so zemiakmi v nádobe. Bobkový list vyberieme. Pridáme maslo a zemiaky aj s vývarom rozmačkáme. Postupne pridávame mlieko, aby pyré bolo redšie. Podľa potreby osolíme. Podávame spolu s tatarskou omáčkou. Jedlo chutné aj studené.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1346
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1347

Podobné recepty:
  • Halušky PIF - PAF

    Halušky PIF - PAF

  • Karfiolové karbonátky II

    Karfiolové karbonátky II

  • Vegetariánske lečo

    Vegetariánske lečo

kuk