Syr Niva zapečený v lístkovom ceste
2003-04-30- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
Ingrediencie
- 250 g plesňového syra (Niva), 1 balenie lístkového cesta, 1,5 kg zemiakov, tatarskú omáčku, 2 dl teplého mlieka, 170 g masla, soľ, bobkový list.
Postup
Krok 1
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Rozmrazené lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a pokrájame na štvorce. Na jednotlivé štvorce cesta poukladáme kúsky plesňového syra, cesto preložíme a uzatvoríme. Poukladáme na suchý (nevymastený) plech. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 až 14 minút tak, aby bolo cesto so spodu červenkasté. Cesto pred pečením nepotierame. Pyré: očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode spolu s bobkovým listom. Uvarené zemiaky scedíme, pričom tretinu vývaru ponecháme so zemiakmi v nádobe. Bobkový list vyberieme. Pridáme maslo a zemiaky aj s vývarom rozmačkáme. Postupne pridávame mlieko, aby pyré bolo redšie. Podľa potreby osolíme. Podávame spolu s tatarskou omáčkou. Jedlo chutné aj studené.