Zemiaky prekladané kapustou a syrom
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Zemiaky prekladané kapustou a syrom
Ingrediencie
- 125 g masla
- 600 g zemiakov
- soľ
- drvené čierne korenie
- 300 g kapustových listov
- 300 g tvrdého ovčieho syra (pecorino)
Postup
Krok 1
Z listov kapusty odstránime hrubšie stredové žilky a krátko ich povaríme vo vode.
Krok 2
Listy vyberieme a necháme vychladnúť.
Krok 3
Pekáčik alebo zapekaciu misku vymastíme maslom.
Krok 4
Poukladáme do nej tenké plátky zemiakov, osolíme ich, okoreníme a poukladáme na ne kúsky masla.
Krok 5
Na zemiaky poukladáme povarené listy kapusty, tak, aby sa prekrývali.
Krok 6
Posypeme ich časťou nahrubo postrúhaného syra a navrstvíme tenké plátky zemiakov, osolíme ich, okoreníme.
Krok 7
Tieto vrstvy môžeme opakovať do spotrebovania surovín.
Krok 8
Poslednou vrstvou budú zemiaky na ktoré navrstvíme postrúhaný syr.
Krok 9
Vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút.