Pesto alla genovese
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
- Kuchyňa: Talianska
- Čas prípravy : 5 min.
- Celkový čas : 10 min.
Popis
Pesto alla genovese je veľmi známa špecialita z Talianska. Používame ju k dochuteniu omáčok, mäsa, rôznych druhov cestovín.
Ingrediencie
- 100 g čerstvej bazalky
- 1-2 strúčik strúčiky cesnaku
- 20 g tvrdého ovčieho syra
- 10 g petržlenovej vňate
- 5 g hrubozrnnej soli
- 20 g strúhaného parmezánu
- 20 g píniových orechov
- 20 g jadier vlašských orechov
- 1 dl olivového oleja
Postup
Krok 1
Do mažiaru (alebo mixéra) vložíme hrubozrnnú soľ (spôsobuje zachovanie zelenej farby), pokrájanú bazalku a petržlenovú vňať, pokrájaný cesnak. Pridáme aj píniové orechy a jadierka vlašských orechov. Všetko miagame (mixujeme) dovtedy, kým nevznikne homogénna masa. Postupne pridávame tvrdý ovčí syr (pecorino), parmezán a nakoniec vmiešame olej (pozor, nemixujeme pri vysokých otáčkach, inak omáčka stratí chuť).
Krok 2
V uzatvorenej nádobe vydrží omáčka v chladničke 1 až 2 týždne.
Krok 3
Používa sa k rôznym cestovinám, špagetám a pri príprave lasagní.