Pesto alla genovese

2018-03-10
  • Pesto alla genovese
  • Čas prípravy : 5 min.
  • Celkový čas : 10 min.

Popis

Pesto alla genovese je veľmi známa špecialita z Talianska. Používame ju k dochuteniu omáčok, mäsa, rôznych druhov cestovín.

Ingrediencie

  • 100 g čerstvej bazalky
  • 1-2 strúčik strúčiky cesnaku
  • 20 g tvrdého ovčieho syra
  • 10 g petržlenovej vňate
  • 5 g hrubozrnnej soli
  • 20 g strúhaného parmezánu
  • 20 g píniových orechov
  • 20 g jadier vlašských orechov
  • 1 dl olivového oleja

Postup

Krok 1

Do mažiaru (alebo mixéra) vložíme hrubozrnnú soľ (spôsobuje zachovanie zelenej farby), pokrájanú bazalku a petržlenovú vňať, pokrájaný cesnak. Pridáme aj píniové orechy a jadierka vlašských orechov. Všetko miagame (mixujeme) dovtedy, kým nevznikne homogénna masa. Postupne pridávame tvrdý ovčí syr (pecorino), parmezán a nakoniec vmiešame olej (pozor, nemixujeme pri vysokých otáčkach, inak omáčka stratí chuť).

Krok 2

V uzatvorenej nádobe vydrží omáčka v chladničke 1 až 2 týždne.

Krok 3

Používa sa k rôznym cestovinám, špagetám a pri príprave lasagní.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2231
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2232

Podobné recepty:
  • Viedenský zemiakový šalát

    Viedenský zemiakový šalát

  • Pohánková kaša I

    Pohánková kaša I

  • Cícer a kel ako príloha k morským plodom

    Cícer a kel ako príloha k morským plodom

kuk