Kuracie kocky á la Napoleon

2003-10-28

Ingrediencie

  • 600 g kurčaťa, 1 pomaranč, 1 polievková lyžica koňaku, vývar, 40 g masla, 1 polievková lyžicu hladkej múky, 1 lyžičku kari korenia, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Kura umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Maslo roztopíme na panvici a pokrájané kúsky kurčaťa na ňom opečieme. V miske spolu vymiešame lyžicu múky, lyžicu kari korenia, šťavu z pomaranča a trochu vývaru. Touto omáčkou zalejeme kuracie kocky a chvíľu povaríme. Osolíme, okoreníme, pridáme lyžicu koňaku a varíme ešte asi 15 minút. Pred podávaním očistíme štvrtinu alebo polovicu pomaranča a na ozdobu pridáme ešte zopár mesiačikov nakrájaných na malé dieliky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 891
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

892

Podobné recepty:
  • Kuracie prsia s višňovou omáčkou

    Kuracie prsia s višňovou omáčkou

  • Kura na čínsky spôsob

    Kura na čínsky spôsob

  • Kuracia pleskavica

    Kuracia pleskavica

kuk