Kuracie kocky á la Napoleon
2003-10-28- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 600 g kurčaťa, 1 pomaranč, 1 polievková lyžica koňaku, vývar, 40 g masla, 1 polievková lyžicu hladkej múky, 1 lyžičku kari korenia, mleté čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Kura umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Maslo roztopíme na panvici a pokrájané kúsky kurčaťa na ňom opečieme. V miske spolu vymiešame lyžicu múky, lyžicu kari korenia, šťavu z pomaranča a trochu vývaru. Touto omáčkou zalejeme kuracie kocky a chvíľu povaríme. Osolíme, okoreníme, pridáme lyžicu koňaku a varíme ešte asi 15 minút. Pred podávaním očistíme štvrtinu alebo polovicu pomaranča a na ozdobu pridáme ešte zopár mesiačikov nakrájaných na malé dieliky.