Hovädzí plátok dusený s pórom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g hovädzieho mäsa predného, 4 lyžice oleja, 2 menšie póry, soľ, mleté čierne korenie, 1,5 dl kyslej smotany, pažítku.

Postup

Krok 1

Mierne naklepané plátky mäsa opečieme na rozhorúčenom oleji, osolíme a okoreníme ich, preložíme do kastróla, zalejeme vriacou vodou a prikryté dusíme na miernom ohni. Očistené a na kúsky pokrájané póry (hrubé asi 1 cm) osolíme a pridáme do mäknúceho mäsa. Dodusíme do mäkka, pridáme smotanu a dusíme ešte niekoľko minút. Podľa potreby ešte osolíme a okoreníme. Mäso na tanieroch obložíme rovnomerne pórom a posypeme jemne nasekanou pažítkou. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1165
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1166

Podobné recepty:
  • Hovädzie plátky na červenom víne

    Hovädzie plátky na červenom víne

  • Baranie rebierko na spôsob Imperial

    Baranie rebierko na spôsob Imperial

  • Roštenka so zeleninou

    Roštenka so zeleninou

kuk