Tortička z lesného chodníčka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Cesto: 150 g mäkkého masla, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 200 g strúhaných orechov, 3 lyžice kakaa, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva. Ovocný rôsol: 350 g marmelády, 1 tortové želé číre. Krém: 4 dl smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 1 smeta - fix Dr. Oetker, (poprípade 1 lyžicu rumu). Posypanie: 2 až 3 lyžice strúhanej čokolády.

Postup

Krok 1

Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme po jednom vajci a šľaháme ďalej. Múku, kakao a prášok do pečiva preosejeme a spolu s orechmi zľahka vmiešame do ušľahaných vajec. Miešame tak dlho, až vznikne hladké cesto, ktoré vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy s priemerom asi 26 cm. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 až 35 min. Hotový korpus necháme vychladnúť. Ovocný rôsol: krátko rozmixujeme marmeládu s tortovým želé a na miernom ohni rozvaríme. Necháme vychladnúť. Akonáhle rôsol drží tvar (nesmie sa roztekať), natrieme ho na tortový korpus. Dáme do chladničky stuhnúť asi na 1 hodinu. Krém: vyšľaháme smotanu so smeta - fixom a vanilkovým cukrom, prípadne s rumom dotuha. Krém natrieme na tortu, uhladíme, posypeme strúhanou čokoládou. Uchovávame v chlade.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 764
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

765

Podobné recepty:
  • Rumová poleva

    Rumová poleva

  • Torta Malachov

    Torta Malachov

  • Slimáky z lístkového cesta

    Slimáky z lístkového cesta

kuk