Domáca výroba ricotty

2016-05-10
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Domáca ricotta, ktorá sa dá použiť na sladké aj slané jedlo. Pripravte si ju v pohodlí domova z mlieka a citrónovej šťavy.

Ingrediencie

  • 1 l plnotučného mlieka
  • niekoľko kvapky citrónovej šťavy

Postup

Krok 1

Plnotučné mlieko zohrejeme na presne 90°C, odstavíme z ohňa, pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. V priebehu hodiny sa vyzráža ricotta.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1055
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1056

Podobné recepty:
  • Mäta pieporná

    Mäta pieporná

  • Minipizza s artičokami a šampiňónmi

    Minipizza s artičokami a šampiňónmi

  • Zapečené lečo

    Zapečené lečo

kuk