Talianska hubová omáčka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 1/2 malej cibule, 1/2 strúčika cesnaku, petržlenovú vňať, 20 g masla, 1 dl bieleho vína, 1 vrchovatú lyžičku múky, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, 100 g čerstvých húb, 1 naberačku hovädzieho vývaru.
Postup
Krok 1
Nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať speníme na masle. Podlejeme vínom, do ktorého sme zamiešali múku a premiešame. Pridáme soľ, mleté čierne a nové korenie. Keď omáčka zhustne, pridáme hovädzí vývar, huby pokrájané na veľmi tenké plátky a ešte chvíľu necháme na ohni. Podávame k bifteku, teľacím rezňom, bravčovému karé, alebo k iným minútkam.