Piškóta
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 8 vajec, 16 lyžíc cukru, 16 lyžíc polohrubej múky, olej, prášok do pečiva, 50 g čokoládového a vanilkového pudingu, 500 g mlieka, 3 lyžice cukru.
Postup
Krok 1
Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom na penu. Pridáme polohrubú múku, olej a prášok do pečiva. Všetko zľahka premiešame a vylejeme na vopred pripravený pekáč vysypaný múkou. Dáme do rúry upiecť na 180° C asi 20 min. Puding dobre rozmiešame spolu s cukrom a pol litrom mlieka. Za stáleho miešania necháme zovrieť a varíme asi 1 minútu. Piškótu nakrájame na hrubšie rezance prelejeme čokoládovým a vanilkovým pudingom. Ozdobíme šľahačkou a čokoládou.