Hlivovo-zelerové zemiakové placky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
Ingrediencie
- 400 g zemiakov, 200 g buľvy zeleru, 1 cibuľu, 100 g prerastenej slaniny, 100 g hlivy, 2 vajcia, 4 lyžice hladkej múky, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olej.
Postup
Krok 1
Očistené zemiaky a zeler nahrubo postrúhame. Na lyžici oleja osmažíme na kocky pokrájanú slaninu. Pridáme k nej nadrobno pokrájanú cibuľu a na menšie kúsky pokrájanú hlivu. Niekoľko minút, za stáleho miešania smažíme a dusíme. Udusenú zmes pridáme postrúhaným zemiakom a zeleru. Premiešame, pridáme vajcia, pokrájanú petržlenovú vňať, nadrobno pokrájaný cesnak, soľ a čerstvo pomleté čierne korenie. Cesto lyžicou kladieme do horúceho oleja alebo masti, dnom lyžice roztiahneme na placku a z oboch strán vypražíme.