Jablkové lievance
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Ingrediencie
- 4 dl mlieka, 160 g ovsených vločiek, 140 g polohrubej múky, 2 žĺtky, 40 g práškového cukru, 20 g jemnej strúhanky, 400 g očistených, postrúhaných jabĺk, vanilkový cukor, 1 lyžicu škorice, olej na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Vločky namočíme do teplého mlieka. Neskôr pridáme žĺtky, strúhanku, cukor, škoricu, soľ a vypracujeme hladké cesto. Do cesta primiešame postrúhané jablká, necháme odležať. Z cesta vyprážame lievance, ktoré na tanieri posypeme práškovým, alebo vanilkovým cukrom.