Jablkové lievance

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 dl mlieka, 160 g ovsených vločiek, 140 g polohrubej múky, 2 žĺtky, 40 g práškového cukru, 20 g jemnej strúhanky, 400 g očistených, postrúhaných jabĺk, vanilkový cukor, 1 lyžicu škorice, olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Vločky namočíme do teplého mlieka. Neskôr pridáme žĺtky, strúhanku, cukor, škoricu, soľ a vypracujeme hladké cesto. Do cesta primiešame postrúhané jablká, necháme odležať. Z cesta vyprážame lievance, ktoré na tanieri posypeme práškovým, alebo vanilkovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1004
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1005

Podobné recepty:
  • Kapor na masle

    Kapor na masle

  • Kuracie prsia zapečené s nivou

    Kuracie prsia zapečené s nivou

  • Studená omáčka ako príloha

    Studená omáčka ako príloha

kuk