Čalamáda z Košíc
2016-03-14- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Popis
Sladkokyslá zeleninová príloha k mäsu alebo ku akémukoľvek jedlu podľa vášho výberu.
Ingrediencie
- 3 kg kapusty
- 1 kg cibule
- 1 kg šalátových uhoriek
- 1 kg kapie (červenej i bielej)
- 1 kg baraních rohov
- 1 kg mrkvy
- 10 ks feferónov
- 1 vrecúško zeleninového nakladača
- sladkokyslý nálev (voda, cukor, ocot)
Postup
Krok 1
Všetko pokrájame (postrúhame) na tenké pásiky, premiešame, pridáme zeleninový nakladač a necháme 24 hodín odstáť.
Krok 2
Čalamádu naložíme do pohárov do troch štvrtín a zalejeme sladkokyslým nálev. Poháre uzatvoríme.
Krok 3
Sterilizujeme 10 minút, pri teplote 80 °C.