Kapustnica
2016-05-26- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 100 min.
- Celkový čas : 120 min.
Popis
Vianočnú atmosféru určite dotvára voňavý dom po kapustnici. Na dobrú kapustnicu však nemusíme čakať do Vianoc, aby sme si spravili príjemnú atmosféru.
Ingrediencie
- 250 g čerstvého (alebo údeného) bravčového mäsa
- 200 g údenej klobásy
- 400 g kyslej kapusty
- 10 g sušených húb
- 100 g sušených sliviek
- 250 g zemiakov
- 1 ks cibule
- 3 strúčik cesnaku
- 1 ks bobkový list
- 30 g masti
- 30 g hladkej múky
- mletú červenú papriku
- rascu
- po 5 zrniek nového a čierneho korenia
- soľ.
Postup
Krok 1
Umyté mäso a sušené huby dáme variť do vody. Po hodine varenia pridáme nakrájanú kyslú kapustu, očistenú cibuľu, bobkový list, celé nové a čierne korenie, rascu, cesnak rozotrený so soľou a varíme ďalej. Mäkké mäso vyberieme, polievku zahustíme zápražkou pripravenou z masti, múky a papriky. Pridáme údenú klobásu, slivky, očistené zemiaky nakrájané na stredne veľké kúsky a varíme asi 20 minút. Krátko pred dovarením pridáme majorán. Mäso nakrájame a vložíme späť do kapustnice.