Makový keks

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, na hrot noža soli, 1/2 vrecúška vanilkového cukru, 1/2 lyžičky škorice (alebo kôru z polovice pomaranča a polovice citróna), 250 g masla alebo rastlinného tuku, 150 g zomletého maku, 1 vajce, 1 žĺtok, 1/2 lyžičky kypriaceho prášku.

Postup

Krok 1

Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré necháme v chlade stáť asi 30 minút. Cesto na tenko rozvaľkáme, povykrajujeme kolieska, ktoré potierame mliekom a poukladáme na vymastený plech. Pred pečením môžeme dať do stredu kúsok orecha alebo liekového orieška. Upečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 887
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

888

Podobné recepty:
  • Jednohubky z odpaľovaného cesta

    Jednohubky z odpaľovaného cesta

  • Jelení guláš

    Jelení guláš

  • Ruská torta

    Ruská torta

kuk