Maková torta s marhuľami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 1 vrecúško vanilkového cukru, 150 g práškového cukru, 100 g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 100 g škrobovej múčky. Plnka, 1 dl mlieka, 150 g práškového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru, 200 g maku, 1 šľahačkovú smotanu, 1 vrecúško stužovača šľahačky. Marhuľový kompót, marhuľový džem.

Postup

Krok 1

Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a škrobovou múčkou. Zľahka primiešame sneh z bielok. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Mlieko rozmiešame s cukrom, dáme zovrieť, pridáme pomletý mak, povaríme a necháme vychladnúť. Potom pridáme vyšľahanú smotanu so stužovačom. Vychladnutý korpus prerežeme, potrime džemom, poukladáme marhule a zarovnáme plnkou. Na plnku položíme druhú polovicu korpusu a necháme v chladničke stuhnúť. Ozdobíme šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 854
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

855

Podobné recepty:
  • Zemiakové tajomstvo

    Zemiakové tajomstvo

  • Veľkonočné pečené bravčové kolienko

    Veľkonočné pečené bravčové kolienko

  • Perníkový puding na vínovej pene

    Perníkový puding na vínovej pene

kuk