Mäso v keli
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Dusené mäso , Hovädzie mäso
Ingrediencie
- 4 cibule, 250 g hovädzieho mäsa, 250 g bravčového mäsa, 100 g prerastenej slaniny, 500 g zemiakov, 1 kel, 4 strúčiky cesnaku, 1 malý paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, majorán, rascu.
Postup
Krok 1
Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji alebo masti, pridáme aj rascu a po chvíli na rezance pokrájanú slaninu a paradajkový pretlak. Krátko spolu smažíme a pridáme na malé kocky pokrájané mäso. Premiešame, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a odstavíme. Primiešame majorán. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky. Kel pokrájame na rezance. K mäsu pridáme kel, zemiaky, premiešame, dáme na oheň a dusíme ešte 10 až 15 minút.