Chlebový nákyp

2016-04-12
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Nákyp nemusí byť len ryžový. Využite starý chlieb a pripravte si lahôdku s malinovou šťavou.

Ingrediencie

  • 60 g masla
  • 110 g cukru
  • 3 ks žĺtky
  • 160 g postrúhaného chleba
  • 60 g orieškov
  • šťavu z polovice citróna
  • 0,6 dl červeného vína
  • tuhý sneh z troch bielkov
  • 1,25 dl malinovej šťavy

Postup

Krok 1

Maslo, žĺtky, cukor rozotrieme do peny, pridáme citrónovú šťavu a striedavo primiešavame postrúhaný chlieb a víno. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov a postrúhané oriešky.

Krok 2

Hmotu nalejeme do vymastenej a chlebom vysypanej formy a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 45 minút. Nákyp podávame s malinovou šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 786
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

787

Podobné recepty:
  • Baklažán s kuracou plnkou

    Baklažán s kuracou plnkou

  • Cestovinový šalát s paradajkami, cesnakom a mozzarellou

    Cestovinový šalát s paradajkami, cesnakom a mozzarellou

  • Rybací krém – polievka

    Rybací krém – polievka

kuk