Angelikina pochúťka
2015-11-19- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Vyprážané mäso
Popis
Pod názvom angelikina pochúťka sa skrýva mäsové prekvapenie. Výborne sa hodí k opekaným zemiakom.
Ingrediencie
- 600 g bravčového mäsa
- 120 g šunky
- 80 g kuracej pečene
- 120 g údeného syra
- 30 g cibule
- 50 g hladkej múky
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- feferóny
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na hrubšie rezne, osolíme, okoreníme a naklepeme. V oleji speníme na rezance pokrájanú cibuľu, na rezance pokrájanú kuraciu pečeň, šunku, syr, feferóny. Chvíľu spolu popražíme. Zmes navrstvíme na jednotlivé rezne, preložíme na polovicu a spojíme špáradlom, obalíme v múke a na oleji smažíme do ružova. Mäkké mäso vyberieme. Výpek zaprášime múkou a premiešame.
Krok 2
Šťavou prelejeme porcie mäsa. Podávame s opekanými zemiakmi.