Vianočná kapustnica
2018-02-28- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Údeniny , Klobásy , Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina
Popis
K Vianociam neodmysliteľne patrí kapustnica. Vyskúšajte tento recept na vianočnú kapustnicu.
Ingrediencie
- 400 g kyslej kapusty
- 4 g sušených húb
- 20 g údenej slaniny
- 150 g domácej klobásy
- masť
- cibuľa
- cesnak
- mletú červenú papriku
- mleté čierne korenie
- soľ
- hladkú múku
- rascu
- 12 %-nú smotanu
- vodu.
Postup
Krok 1
Umytú kapustu varíme s hubami do polomäkka. Zahustíme paprikovo-cibuľovou zápražkou, dobre prevaríme, pridáme rascu, pokrájanú domácu klobásu, vyškvarenú slaninu, prevaríme dochutíme soľou, korením a cesnakom. Pri podávaní do každej porcie pridáme polievkovú lyžicu smotany.