Pikantná fazuľová polievka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 l vody, 75 g suchej fazule, 50 g cibule, 40 g mrkvy, 150 g zemiakov, 1 pór, 2 až 3 feferóny, 2 lyžičky zeleninovej koreniacej zmesi, 50 g prerastenej slaniny, 200 g domácej klobásy, 200 g mletého bravčového mäsa, muškátový oriešok, majorán, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Fazuľu večer zalejeme vodou. Na druhý deň fazuľu uvaríme v tej istej vode s prídavkom zeleninovej koreniacej zmesi. Cibuľu pokrájame na kocky, mrkvu a pór na kolieska. Slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme do sklovita. Pridáme cibuľu, mrkvu a chvíľu podusíme. Zmes pridáme k fazuli. Pridáme na kolieska pokrájaný pór a kolieska klobásy, nadrobno pokrájané feferóny a na kocky pokrájané zemiaky. Varíme 20 až 30 minút. Do mletého bravčového mäsa pridáme postrúhaný muškátový oriešok, majorán a dobre premiešame. Z mäsa sformujeme guľky, vhodíme ich do polievky a varíme ešte asi 7 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1151
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1152

Podobné recepty:
  • Zemiaky á la Vernerie

    Zemiaky á la Vernerie

  • Šalát z červenej kapusty s hroznom

    Šalát z červenej kapusty s hroznom

  • Cuketová pizza

    Cuketová pizza

kuk