Pečená plnená kačica
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kačica
Ingrediencie
- 1 kačica, soľ, 100 g teľacieho mäsa, 100 g bravčového mäsa z lopatky alebo bôčika, 1 kačacia pečeň, 2 žemle, 2 lyžice mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice posekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Vyčistenú kačicu umyjeme a osolíme. Obidva druhy mäsa zomelieme a premiešame s rozotrenou kačacou pečeňou. Pridáme žemle pokrájané na malé kocky a sparené horúcim mliekom, žĺtky a posekanú zelenú petržlenovú vňať, okoreníme mletým čiernym korením, premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Kačku naplníme pripravenou plnkou, zašijeme, vložíme do pekáča prsiami nahor, podlejeme, prikryjeme a pečieme. Potom kačku obrátime, odkryjeme a za častého potierania výpekom dopečieme.