Pečená plnená kačica

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kačica, soľ, 100 g teľacieho mäsa, 100 g bravčového mäsa z lopatky alebo bôčika, 1 kačacia pečeň, 2 žemle, 2 lyžice mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice posekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Vyčistenú kačicu umyjeme a osolíme. Obidva druhy mäsa zomelieme a premiešame s rozotrenou kačacou pečeňou. Pridáme žemle pokrájané na malé kocky a sparené horúcim mliekom, žĺtky a posekanú zelenú petržlenovú vňať, okoreníme mletým čiernym korením, premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Kačku naplníme pripravenou plnkou, zašijeme, vložíme do pekáča prsiami nahor, podlejeme, prikryjeme a pečieme. Potom kačku obrátime, odkryjeme a za častého potierania výpekom dopečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1176
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1177

Podobné recepty:
  • Morčacie stehná na (trochu) ázijský spôsob

    Morčacie stehná na (trochu) ázijský spôsob

  • Kari morka – vôňa indie

    Kari morka – vôňa indie

  • Plnené cibule

    Plnené cibule

kuk