Nákyp z mletého mäsa a baklažánov
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
Ingrediencie
- 2 väčšie baklažány, 2 vajcia, 2m5 dl mlieka, polohrubú múku, 500 g mletého mäsa, 2 veľké cibule, 500 g paradajok, tuk.
Postup
Krok 1
Baklažány ošúpeme, pozdĺžne pokrájame na plátky hrubé asi 5 mm, osolíme a necháme 20 minút odstáť. Vajcia vymiešame s mliekom, múkou a štipkou soli. Cesto by malo byť hustejšie, ako na palacinky. Osušené plátky baklažánu namočíme do cesta a vypražíme do ružova. Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na tuku, pridáme mäso, ochutíme mletým čiernym korením, soľou a smažíme asi 10 minút. Do vymasteného pekáča dáme vrstvu vypražených baklažánov a vrstvu mäsa. Vrstvy opakujeme, tak aby poslednú vrstvu tvorili baklažány. Zalejeme šťavou z paradajok a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 30 minút.