Kvasené huby
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- Vhodné huby sú smrekové, dubové, borové. Na 1 kg húb potrebujeme 40 g soli, 1 cibuľu, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Celé huby varíme asi 20 minút, potom ich schladíme v studenej vode a necháme obschnúť. Potom ich nadrobno pokrájame a zmiešame so soľou, pokrájanou cibuľou a korením. Natlačíme ich do nádoby, prikryjeme plátenou utierkou a zaťažíme. Necháme kvasiť 6 až 30 dní (podľa teploty v miestnosti). Vykvasené huby odložíme do chladu, prípadne naplníme nimi poháre a po uzatvorení sterilizujeme.