Kvasené huby

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Vhodné huby sú smrekové, dubové, borové. Na 1 kg húb potrebujeme 40 g soli, 1 cibuľu, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Celé huby varíme asi 20 minút, potom ich schladíme v studenej vode a necháme obschnúť. Potom ich nadrobno pokrájame a zmiešame so soľou, pokrájanou cibuľou a korením. Natlačíme ich do nádoby, prikryjeme plátenou utierkou a zaťažíme. Necháme kvasiť 6 až 30 dní (podľa teploty v miestnosti). Vykvasené huby odložíme do chladu, prípadne naplníme nimi poháre a po uzatvorení sterilizujeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1641
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1642

Podobné recepty:
  • Zoborská pikantná pochúťka

    Zoborská pikantná pochúťka

  • Brokolicový nákyp

    Brokolicový nákyp

  • Šampiňónový šalát

    Šampiňónový šalát

kuk