Husacina so šoletom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 porcie pečenej husaciny, 400 g suchého hrachu, 200 g jačmenných krúp, husaciu masť, 1 stredne veľkú cibuľu, soľ, mleté biele korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

Hrach namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. Potom ho scedíme a uvaríme do mäkka. Po uvarení hrach posolíme. Krúpy prepláchneme v site pod horúcou a uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich a zmiešame s hrachom. Na husacej masti speníme pokrájanú cibuľu, do ktorej primiešame prelisovaný cesnak, majorán a krátko opražíme. Vmiešame do šoletu, ochutíme mletým bielym korením a necháme v teple, prikryté postáť. Šolet podávame ako prílohu k husacine.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 882
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

883

Podobné recepty:
  • Drožďová nátierka

    Drožďová nátierka

  • Kryštáliky

    Kryštáliky

  • Silvestrovský rožkový puding

    Silvestrovský rožkový puding

kuk