Bryndzové škorce
2016-03-10- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu , Múčniky, pečivo , Iné
Popis
Halušky v netradičnej forme vyprážaných škorcov. Podľa chuti môžeme posypať aj posekaným kôprom.
Ingrediencie
- 400 g kukuričnej múky
- trochu soli
- voda
- tuk na vyprážanie
- 250 g bryndze
- 1 lyžica kyslej smotany
- 50 g údenej slaniny
- masť
Postup
Krok 1
Z múky, zo soli a z vody uvaríme hustú kašu, z ktorej lyžicou povykrajujeme väčšie halušky, uložíme ich na misu a necháme vychladnúť.
Krok 2
Vychladnuté vypražíme v rozohriatom tuku, rozdelíme na taniere a posypeme bryndzou premiešanou s kyslou smotanou a pokrájanou údenou slaninou rozškvarenou v rozohriatej masti.