Bryndzové škorce

2016-03-10

Popis

Halušky v netradičnej forme vyprážaných škorcov. Podľa chuti môžeme posypať aj posekaným kôprom.

Ingrediencie

  • 400 g kukuričnej múky
  • trochu soli
  • voda
  • tuk na vyprážanie
  • 250 g bryndze
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 50 g údenej slaniny
  • masť

Postup

Krok 1

Z múky, zo soli a z vody uvaríme hustú kašu, z ktorej lyžicou povykrajujeme väčšie halušky, uložíme ich na misu a necháme vychladnúť.

Krok 2

Vychladnuté vypražíme v rozohriatom tuku, rozdelíme na taniere a posypeme bryndzou premiešanou s kyslou smotanou a pokrájanou údenou slaninou rozškvarenou v rozohriatej masti.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1788
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1789

Podobné recepty:
  • Veľkonočný syrček

    Veľkonočný syrček

  • Huby dusené s patizónom

    Huby dusené s patizónom

  • Jablkový lekvár

    Jablkový lekvár

kuk