Vianočka

2015-09-29
  • Vianočka

Ingrediencie

  • 700 g polohrubej múky, soľ, 100 g práškového cukru, 150 g masla, 2 žĺtky, 50 g hrozienok, 50 g kandizovaného ovocia, mlieko podľa potreby, 1 žĺtok na potretie.

Postup

Krok 1

Kvások: 30 g droždia, 50 g polohrubej múky, 1 lyžica cukru, mlieko. Z droždia, múky, cukru a trošky mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Preosiatu múku premiešame so soľou a s cukrom, pridáme roztopené maslo, žĺtky, vykysnutý kvások, hrozienka, kandizované ovocie a s mliekom zamiesime cesto, ktoré rozdelíme na 9 častí a necháme vykysnúť. Potom z každej časti cesta urobíme šúľok, spolu pozapletáme do vianočky, necháme vykysnúť, potrieme žĺtkom a upečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 5898
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

5899

Podobné recepty:
  • Nepečená roláda z BB pudingu

    Nepečená roláda z BB pudingu

  • Tvarohové pagáčiky

    Tvarohové pagáčiky

  • Snehové tortičky

    Snehové tortičky

kuk