Slepačia polievka podľa Nory Mojsejovej

2006-09-25

Ingrediencie

  • 1 celé kura, 500 g kuracích krkov, 200 g väčšie mrkvy, 100 g petržlenu, 100 g zeleru, 400 g stredne veľkých šampiňónov, 1/2 citróna, 1 štipľavú papriku, soľ.

Postup

Krok 1

Kura rozkrojené na polovice a kuracie krky dáme variť do osolenej vody. Varíme asi 1,5 hodiny. Vývar scedíme a vložíme doň na tenké a dlhé rezance pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler, na 4 časti prekrojené šampiňóny a rozkrojenú štipľavú papriku. Varíme asi 5 minút. Hotovú polievku ochutíme citrónovou šťavou, prípadne soľou. Do polievky vložíme uvarené a studenou vodou prepláchnuté, dlhé a hrubšie rezance.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2215
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2216

Podobné recepty:
  • Polievka z halušiek z údeného mäsa

    Polievka z halušiek z údeného mäsa

  • Štajerská kyslá polievka

    Štajerská kyslá polievka

  • Hubová polievka II

    Hubová polievka II

kuk