Slepačia polievka podľa Nory Mojsejovej
2006-09-25- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 1 celé kura, 500 g kuracích krkov, 200 g väčšie mrkvy, 100 g petržlenu, 100 g zeleru, 400 g stredne veľkých šampiňónov, 1/2 citróna, 1 štipľavú papriku, soľ.
Postup
Krok 1
Kura rozkrojené na polovice a kuracie krky dáme variť do osolenej vody. Varíme asi 1,5 hodiny. Vývar scedíme a vložíme doň na tenké a dlhé rezance pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler, na 4 časti prekrojené šampiňóny a rozkrojenú štipľavú papriku. Varíme asi 5 minút. Hotovú polievku ochutíme citrónovou šťavou, prípadne soľou. Do polievky vložíme uvarené a studenou vodou prepláchnuté, dlhé a hrubšie rezance.