Zelenina v tempurovom cestičku
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- Cestíčko: 100 g hladkej múky, 2 lyžice kukuričnej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 2 žĺtky, 1,5 až 2 dl ľadovo studenej perlivej minerálnej vody. Zelenina: červená kalifornská paprika, baklažán, špargľa, menšie šampiňóny, mrkvu, cibuľu, sladký zemiak. Olej na vyprážanie. Sójovú omáčku.
Postup
Krok 1
Cestíčko: suroviny necháme schladiť. Múku zmiešame s kukuričnou múkou a práškom do pečiva. Primiešame žĺtky a ľadovo schladenú minerálku a vypracujeme cestíčko husté ako cesto na palacinky. Pred použitím odložíme cestíčko do chladničky. Očistenú zeleninu pokrájame na hranolčeky, cibuľu na kolieska ktoré rozoberieme na jednotlivé krúžky. V panvici, alebo vo fritéze, zahrejeme olej na vyššiu teplotu (okolo 200 stupňov Celzia). Zeleninu namáčame v cestíčku a vyprážame dozlatista. Vyprážame len po menších dávkach, aby nám olej nechladol a aby cestíčko zostalo chrumkavé. Konzumujeme tak, že jednotlivé kúsky, pred zjedením, namáčame do sójovej omáčky, prípadne sladkej čili omáčky. Podávame s kúskami čerstvej zeleniny (šalátom).