Kačacie prsia so zázvorom a pomarančovou šťavou
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kačica
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Kačacie prsia so zázvorom a pomarančovou šťavou
Ingrediencie
- 400 g kačacích pŕs
- 3 ks pomaranče
- 1 ks citrón
- 2 dl olivového oleja
- čerstvý zázvor
- sójovú omáčku
- slivkový lekvár
- badian
- celú škoricu
- aníz
- soľ
- 400 g zemiakov
- 50 g masla
- 2 dl mlieka
- čerstvý vanilkový struk
Postup
Krok 1
Kačacie prsia priečne nakrájame na kúsky hrubé asi jeden centimeter. Pomaranče a citrón odšťavíme. Do šťavy pridáme olej, postrúhaný čerstvý zázvor, sójovú alebo ustricovú omáčku, jednu lyžicu slivkového lekváru, badian, celú škoricu a aníz. Zmes dobre premiešame, pridáme kúsky kačacích pŕs a necháme asi dva dni odležať v chladničke. Prsia prudko opečieme na panvici s malým množstvom marinády. Výpek zmiešame so zvyšnou marinádou, prevaríme a podávame k mäsu. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu rozmiešanú s mliekom, v ktorom sme varili vanilkový struk.