Muffins

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Suchá zmes: 1 hrnček polohrubej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1/2 lyžičky soli, 1/2 hrnčeka hnedého cukru. Mokrá zmes: 1/2 hrnčeka cmaru (alebo acidofilného mlieka, alebo zákysu, či jogurtu, smotany alebo plnotučného mlieka), 1/4 hrnčeka rozpusteného masla (oleja), 1 vajce. Na čokoládové muffiny - do suchej zmesy pridáme 1/4 hrnčeka kakaa.

Postup

Krok 1

Každú zmes vymiešame osobitne. Mokrú zmes dáme do suchej zmesi a vymiešame. Do cesta môžeme pridať posekané orechy, čokoládu, hrozienka, kandizované, čerstvé alebo kompótové ovocie (podľa chuti). Formu alebo košíčky naplníme cestom a pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia asi 15 až 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2145
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2146

Podobné recepty:
  • Jablkový koláč s vlašskými orechmi

    Jablkový koláč s vlašskými orechmi

  • Tradičné kokosové puserlíky

    Tradičné kokosové puserlíky

  • Sardelové taštičky

    Sardelové taštičky

kuk