Sedliacke gnocchi

2018-06-11
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Sedliacke gnocchi

Ingrediencie

  • 1 ks menšiu brokolicu
  • soľ
  • olivový olej
  • 1 ks cibuľu
  • 100 g pancetty
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 1 ks feferón
  • mleté čierne korenie
  • 0,6 kg zemiakov
  • 2 ks žĺtky
  • 65 g masla
  • 170 g polohrubej múky
  • 1 lyžica postrúhaného parmezánu
  • soľ
  • štipku postrúhaného muškátového orieška

Postup

Krok 1

Brokolicu rozoberieme na malé ružičky a uvaríme ju v osolenej vode.

Krok 2

Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.

Krok 3

Pridáme na rezance pokrájanú pancettu, pokrájané lúpané paradajky, pokrájaný feferón, soľ, mleté čierne korenie a uvarenú brokolicu.

Krok 4

Zemiaky uvaríme v šupke. Teplé zemiaky ošúpeme a postrúhame, pričom dbáme, nich v nich neboli hrudky. Maslo necháme roztopiť, zamiešame ho so žĺtkami a pridáme k zemiakom. Pridáme 1/2 lyžičky soli, postrúhaný muškátový oriešok a parmezán.

Krok 5

Zmes zmiešame a postupne pridávame múku. Z cesta vytvoríme dlhý šúľok, ktorý pokrájame na asi na 1 cm dlhé kúsky. Vidličkou do každého kúsku vytvarujeme pásiky. S cestom pracujeme rýchlo, pretože má tendenciu rednúť a pridávaním múky by boli gnocchi tvrdé. Gnocchi dáme do vriacej osolenej vody a vyberáme, keď vyplávajú na povrch.

Krok 6

Gnocchi vložíme do pripravenej omáčky a krátko prehrejeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1329
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1330

Podobné recepty:
  • Ryža rajčiaková

    Ryža rajčiaková

  • Korenistá omáčka k mäsu

    Korenistá omáčka k mäsu

  • Vyprážané šištičky ako príloha k rybe

    Vyprážané šištičky ako príloha k rybe

kuk