Pečené kuracie krídelká
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Pečené kuracie krídelká
Ingrediencie
- 1 kg krídeliek
- 1 šálka hnedého cukru
- 1 šálka balzamikového octu
- 1 šálka medu
- 2 strúčik cesnaku
- 1/2 ks citróna (kôra aj šťavu)
- 3 cm zázvoru
Postup
Krok 1
Krídelka rozdelíme na jednotlivé časti – zlomíme ich v kĺbiku a prekrojíme nožom (konce krídeliek nemusíme použiť).
Krok 2
Časti krídeliek vložíme do igelitového vrecúška.
Krok 3
Hnedý cukor, balzamikový ocot, med, prelisovaný cesnak, kôru a šťavu z citróna a postrúhaný zázvor vymiešame.
Krok 4
Polovicu marinády nalejeme na krídelká vo vrecúšku, premiešame a odložíme do chladničky na minimálne štyri hodiny.
Krok 5
Krídelká opečieme na menšom množstve oleja.
Krok 6
Osolíme ich a okoreníme a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia.
Krok 7
Pečieme asi 30 minút do hneda.
Krok 8
Podávame s časťou odloženej marinády a so zeleninou.