Pečené kuracie krídelká

2018-06-11
  • Pečené kuracie krídelká

Popis

Pečené kuracie krídelká

Ingrediencie

  • 1 kg krídeliek
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 1 šálka balzamikového octu
  • 1 šálka medu
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1/2 ks citróna (kôra aj šťavu)
  • 3 cm zázvoru

Postup

Krok 1

Krídelka rozdelíme na jednotlivé časti – zlomíme ich v kĺbiku a prekrojíme nožom (konce krídeliek nemusíme použiť).

Krok 2

Časti krídeliek vložíme do igelitového vrecúška.

Krok 3

Hnedý cukor, balzamikový ocot, med, prelisovaný cesnak, kôru a šťavu z citróna a postrúhaný zázvor vymiešame.

Krok 4

Polovicu marinády nalejeme na krídelká vo vrecúšku, premiešame a odložíme do chladničky na minimálne štyri hodiny.

Krok 5

Krídelká opečieme na menšom množstve oleja.

Krok 6

Osolíme ich a okoreníme a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia.

Krok 7

Pečieme asi 30 minút do hneda.

Krok 8

Podávame s časťou odloženej marinády a so zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1820
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1821

Podobné recepty:
  • Husacia (kačacia) pečeň na cibuli

    Husacia (kačacia) pečeň na cibuli

  • Žemľová plnka so zeleným hráškom a syrom

    Žemľová plnka so zeleným hráškom a syrom

  • Pagáče z mletého kuracieho mäsa

    Pagáče z mletého kuracieho mäsa

kuk