Krupicový koláč
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 260 g krupice, soľ, 200 g múky, tri pomaranče, 200 g cukru, šesť vajec, olúpané mandle, maslo, lyžičku prášku do pečiva. Sirup: 250 g cukru, mandľový extrakt, citrón.
Postup
Krok 1
Z pomaranča nastrúhame šupu, z dvoch vytlačíme šťavu. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, krupicu, múku, prášok do pečiva, štipku soli, pomarančovú kôru a šťavu. Primiešame sneh z bielkov. Cesto pečieme 20 minút. Vyberieme z rúry nožom vytvoríme drážky kosoštvorcov, do ktorých poukladáme mandle a dopečieme. Ešte horúci koláč polejeme sirupom. Sirup: v 2 dl vody necháme prevrieť cukor a citrónovú šťavu. Pridáme mandľový extrakt.