Krupicový koláč

1970-01-01

Ingrediencie

  • 260 g krupice, soľ, 200 g múky, tri pomaranče, 200 g cukru, šesť vajec, olúpané mandle, maslo, lyžičku prášku do pečiva. Sirup: 250 g cukru, mandľový extrakt, citrón.

Postup

Krok 1

Z pomaranča nastrúhame šupu, z dvoch vytlačíme šťavu. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, krupicu, múku, prášok do pečiva, štipku soli, pomarančovú kôru a šťavu. Primiešame sneh z bielkov. Cesto pečieme 20 minút. Vyberieme z rúry nožom vytvoríme drážky kosoštvorcov, do ktorých poukladáme mandle a dopečieme. Ešte horúci koláč polejeme sirupom. Sirup: v 2 dl vody necháme prevrieť cukor a citrónovú šťavu. Pridáme mandľový extrakt.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 943
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

944

Podobné recepty:
  • Praclíky

    Praclíky

  • Smotanový koláč s tvarohom

    Smotanový koláč s tvarohom

  • Slaný francúzsky koláč Quiche

    Slaný francúzsky koláč Quiche

kuk