Pečené koleno na čiernom pive

2015-09-29
  • Pečené koleno na čiernom pive

Ingrediencie

  • 2 bravčové kolená, 1 l čierneho piva, olej, 2 celé hlávky cesnaku, 2 cibule, 4 feferóny, 2 lyžice francúzskej horčice, 1 lyžičku celého čierneho korenia, 1 lyžičku nového korenia, 2 bobkové listy, 2 lyžice krupicového cukru, 2 lyžičky rasce, 4 lyžice sladkej sójovej omáčky.

Postup

Krok 1

Kožu umytých kolien narežeme tak, aby na koži vznikli štvorce, či kosoštvorce. Na to je vhodné použiť tzv. lámací nôž na koberce. Dĺžku reznej špičky nastavíme tak, aby sme kožu úplne neprerezali. V malom množstve čierneho piva a oleja rozmiešame 1 lyžicu cukru, horčicu a prelisovaný cesnak z jednej celej hlavičky. Kašičku vtrieme do narezanej kože a odložíme na jeden deň do chladničky. Kolená uložíme do pekáča, podlejeme pivom, v ktorom sme rozmiešali jednu lyžicu cukru a sójovú omáčku. Pridáme na polovice rozkrojenú hlavičku cesnaku, prekrojené feferóny, na štvrtiny prekrojené cibule, bobkové listy a posypeme rascou. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia asi 15 minút. Kolená prikryjeme, teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a pečieme prikryté 1,5 hodiny. Občas prelievame výpekom a podľa potreby podlievame pivom. Kolená odokryjeme, teplotu zvýšime na 180 stupňov Celzia a pečieme, až je koža chrumkavá (približne 30 minút). Podávame s čerstvým bielym chlebom, chrenom, uhorkami a zaváranými feferónmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 411
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

412

Podobné recepty:
  • Morčacie na sedliacky spôsob

    Morčacie na sedliacky spôsob

  • Šmatlavá kapusta

    Šmatlavá kapusta

  • Pečená jahňacina s pivom

    Pečená jahňacina s pivom