Tymian (dúška tymianová)

2016-04-28
  • Tymian (dúška tymianová)

Ingrediencie

  • Vonia príjemne aromaticky, chutí ostro, korenisto a horkasto.

Postup

Krok 1

Zvýrazňuje chuť polievok zo strukovín a zemiakových šalátov. Pridáva sa do mäsitých jedál, praženice, do mäsových plniek, k teľacine, baranine, bravčovine, ku zverine. Pôsobí proti nadúvaniu. Tymian patrí ku francúzskym koreninovým zmesiam, ktoré pozostávajú z bazalky, rozmarínu, tymianu, estragónu a majoránu, je to tzv. provensálska zmes.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 1351
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1352

Podobné recepty:
  • Pochirovať, pošírovať

    Pochirovať, pošírovať

  • Domáca výroba ricotty

    Domáca výroba ricotty

  • Feferóny z medom

    Feferóny z medom