Bravčové škorce s pivom
2015-12-16- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1 kg prerastenej bravčovej krkovičky
- 250 g prerasteného údeného boku
- 350 g cibule
- 10 strúčik cesnaku
- 0,5 l tmavého piva
- trochu strúhanku – najlepšie chlebovú.
- trochu soľ
- trochu rascu
Postup
Krok 1
Do vymasteného pekáčika navrstvíme nadrobno pokrájanú cibuľu, rovnomerne rozložíme na polovice prekrojené strúčiky cesnaku. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme. Poukladáme ich na cibuľu tesne vedľa seba. Na krkovičku položíme plátky údeného boku. Podlejeme väčšou časťou piva, posypeme rascou a pri teplote 180 stupňov Celzia, prikryté alobalom, dusíme. Po polhodine odokryjeme a pečieme ďalšiu polhodinku. Mäso opatrne, aj s údeným bokom, vyberieme. Pekáč dáme na sporák, výpek s cibuľou vydusíme na tuk a za stáleho miešania opražíme do hneda. Podlejeme zvyškom piva a povaríme. Šťavu zahustíme strúhankou. Môžeme rozmixovať ponorným mixérom a ešte povaríme. Škorce podávame na cibuľovom základe s čerstvým chlebom.