Bravčové škorce s pivom

2015-12-16

Ingrediencie

  • 1 kg prerastenej bravčovej krkovičky
  • 250 g prerasteného údeného boku
  • 350 g cibule
  • 10 strúčik cesnaku
  • 0,5 l tmavého piva
  • trochu strúhanku – najlepšie chlebovú.
  • trochu soľ
  • trochu rascu

Postup

Krok 1

Do vymasteného pekáčika navrstvíme nadrobno pokrájanú cibuľu, rovnomerne rozložíme na polovice prekrojené strúčiky cesnaku. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme. Poukladáme ich na cibuľu tesne vedľa seba. Na krkovičku položíme plátky údeného boku. Podlejeme väčšou časťou piva, posypeme rascou a pri teplote 180 stupňov Celzia, prikryté alobalom, dusíme. Po polhodine odokryjeme a pečieme ďalšiu polhodinku. Mäso opatrne, aj s údeným bokom, vyberieme. Pekáč dáme na sporák, výpek s cibuľou vydusíme na tuk a za stáleho miešania opražíme do hneda. Podlejeme zvyškom piva a povaríme. Šťavu zahustíme strúhankou. Môžeme rozmixovať ponorným mixérom a ešte povaríme. Škorce podávame na cibuľovom základe s čerstvým chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 672
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

673

Podobné recepty:
  • Plnené jahňacie mäso

    Plnené jahňacie mäso

  • Smotanové čufty

    Smotanové čufty

  • Slovácky guláš s bravčovou pečeňou

    Slovácky guláš s bravčovou pečeňou

kuk