Šampiňóny plnené karfiolom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 1 menší karfiol, 5 veľkých šampiňónov, 2 jarné cibuľky, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, 80 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 3 dl mlieka, 50 g syra Čedar, 30 g parmezánu, 2 lyžice strúhanky, 5 plátkov masla.
Postup
Krok 1
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka. Zo šampiňónov odstránime nožičky. Nožičky posekáme nadrobno a spolu s nadrobno pokrájanou cibuľkou, zľahka posolené, podusíme na oleji. Okoreníme, premiešame a odstavíme z ohňa. Maslo roztopíme, pridáme hladkú múku a osmažíme ju na svetlú zásmažku. solíme ju a okoreníme mletým čiernym korením. Za stáleho miešania pridáme tri decilitre mlieka a privediem do varu. Do hustej bešamelovej omáčky primiešame postrúhaný Čedar a parmezán. Syrovú omáčku odstavíme z ohňa. Šampiňónové klobúčiky poukladáme do olejom vymastenej zapekacej misky a rozdelíme do nich udusenú zmes cibuľky a posekaných nožičiek. Poukladáme uvarené karfiolové ružičky a polejeme ich syrovou omáčkou. Posypeme strúhankou a navrch pokladieme plátky masla. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 10 minút.