Palacinky plnené mäsom (Hortobágyi húsos palacsinta)

2015-09-29
  • Palacinky plnené mäsom (Hortobágyi húsos palacsinta)

Ingrediencie

  • Palacinky: 3 dl mlieka, 2 vajcia, 2 dl minerálky, 1 dl oleja, 200 g hladkej múky, štipku soli, štipku cukru. Plnka: 75 g bravčovej masti, 750 g teľacieho alebo kuracieho mäsa (najlepšie z kuracích stehien), 300 červenej cibule, 2 lyžice mletej červenej papriky, 1 paradajku, 2 zelené papriky, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 2 lyžice brusnicového džem, 1 chilli papričku, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, 3 bobkové listy, 1 lyžičku mletej rasce, 2 dl vody, 2 dl smotany na šľahanie, majorán, šťavu z polovice citróna.

Postup

Krok 1

Z múky, mlieka, vajec, štipky soli a cukru pripravíme palacinkové cesto. Z cesta upečieme palacinky. Na masti speníme pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú paradajku a papriky. Chvíľu podusíme a pridáme pokrájané mäso. Premiešame. Keď sa mäso zatiahne, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a primiešame brusnicový džem. Osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno pokrájanú papričku, nadrobno posekaný cesnak, zeleninovú koreniacu zmes, bobkové listy. Podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme majorán, ktorý sme medzi dlaňami rozdrvili a odstavíme. Mäso precedíme cez sito. Šťavu dáme na oheň a primiešame smotanu. Po odstavení a miernom vychladnutí primiešame citrónovú šťavu, podľa chuti. Mäsovou zmesou plníme palacinky. Naplnené palacinky poukladáme na zapekacích misiek a prelejeme ich omáčku. Misky vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia a zapekáme asi 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3723
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3724

Podobné recepty:
  • Kuracie stehná na cesnaku

    Kuracie stehná na cesnaku

  • Parmské plátky

    Parmské plátky

  • Ľubicine kuracie prsia

    Ľubicine kuracie prsia

kuk