Grécka citrónová polievka s kuracím mäsom
2018-02-27- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Polievky , Ovocné , Výdatné , Biele polievky
- Kuchyňa: Grécka
Popis
Grécka citrónová polievka s kuracím mäsom
Ingrediencie
- 3 ks citróny
- 2 l menej slaného kuracieho vývaru
- 200 g dlhozrnnej ryže
- 300 g kuracích pŕs
- 2 ks vajcia
- zopár lístkov mäty
Postup
Krok 1
Z jedného citróna postrúhame kôru, z jedného citróna kôru pokrájame na julien, zo všetkých troch citrónov vytlačíme šťavu. Do kuracieho vývaru pridáme postrúhanú citrónovú kôru a privedieme ho do varu. Pridáme ryžu a keď tekutina znova začne vrieť stíšime oheň a ryžu uvaríme do mäkka. Počas varenia ryžu miešame. Pridáme na rezance pokrájané kuracie prsia a varíme ďalšie 3 až 4 minúty. Odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a dôkladne premiešame. Vajcia rozbijeme do misky, pridáme k nim asi 1 dl horúcej tekutiny, v ktorej sme varili ryžu. Dôkladne premiešame a tenkým pramienkom, za stáleho miešania, pridáme do polievky, ktorú sme opäť dali na oheň. Krátko, za stáleho miešania povaríme. Do každej, horúcej porcie, pridáme zmes citrónovej kôry pokrájanej na julien a najemno pokrájanej mäty.