Grécka citrónová polievka s kuracím mäsom

2018-02-27

Popis

Grécka citrónová polievka s kuracím mäsom

Ingrediencie

  • 3 ks citróny
  • 2 l menej slaného kuracieho vývaru
  • 200 g dlhozrnnej ryže
  • 300 g kuracích pŕs
  • 2 ks vajcia
  • zopár lístkov mäty

Postup

Krok 1

Z jedného citróna postrúhame kôru, z jedného citróna kôru pokrájame na julien, zo všetkých troch citrónov vytlačíme šťavu. Do kuracieho vývaru pridáme postrúhanú citrónovú kôru a privedieme ho do varu. Pridáme ryžu a keď tekutina znova začne vrieť stíšime oheň a ryžu uvaríme do mäkka. Počas varenia ryžu miešame. Pridáme na rezance pokrájané kuracie prsia a varíme ďalšie 3 až 4 minúty. Odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a dôkladne premiešame. Vajcia rozbijeme do misky, pridáme k nim asi 1 dl horúcej tekutiny, v ktorej sme varili ryžu. Dôkladne premiešame a tenkým pramienkom, za stáleho miešania, pridáme do polievky, ktorú sme opäť dali na oheň. Krátko, za stáleho miešania povaríme. Do každej, horúcej porcie, pridáme zmes citrónovej kôry pokrájanej na julien a najemno pokrájanej mäty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1251
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1252

Podobné recepty:
  • Baraní jazyk na sardele

    Baraní jazyk na sardele

  • Polievka z drobného ovocia

    Polievka z drobného ovocia

  • Kura na japonský spôsob

    Kura na japonský spôsob

kuk