Orecchiette s brokolicou a paradajkami

2015-09-29
  • Orecchiette s brokolicou a paradajkami

Ingrediencie

  • 1 kg múky semola, 0,5 l vody, 1 brokolicu, 4 ančovičky, 500 g paradajok bez šupky (talianských, z konzervy), 2 strúčiky cesnaku, strúhanku, olivový olej extra virgin, soľ, korenie.

Postup

Krok 1

Z múky, vody a štipky soli vypracujeme cesto a odložíme ho na hodinu do chladničky. Z cesta vyformujeme valec s priemerom asi 2 cm, z ktorého odkrajujeme kúsky dlhé 3 cm. Nožom prejdeme po kúsku cesta, otočíme ho na palec a tak vznikne akési “uško” alebo, ako hovoria v taliansku, orecchiette. Orecchiette necháme 30 min pri izbovej teplote vysušiť. Potom ich uvaríme v osolenej vode. Súčasne pridáme do vody aj časť brokolice rozobranej na kúsky, čím orecchiette získajú chuť zeleniny. Zvyšok brokolice, pokrájanej na kúsky, povaríme vo vode. Na oleji krátko osmažíme posekaný cesnak a ančovičky. Primiešame nadrobno posekanú, povarenú brokolicu a za hrsť strúhanky. Pridáme ošúpané paradajky, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie a krátko povaríme. Nakoniec primiešame zmes uvarených orecchiette s brokolicou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1538
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1539

Podobné recepty:
  • Šalát s čilli omáčkou

    Šalát s čilli omáčkou

  • Vegetariánska yemista

    Vegetariánska yemista

  • Zapekané plnené bedle

    Zapekané plnené bedle

kuk