Orecchiette s brokolicou a paradajkami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
Ingrediencie
- 1 kg múky semola, 0,5 l vody, 1 brokolicu, 4 ančovičky, 500 g paradajok bez šupky (talianských, z konzervy), 2 strúčiky cesnaku, strúhanku, olivový olej extra virgin, soľ, korenie.
Postup
Krok 1
Z múky, vody a štipky soli vypracujeme cesto a odložíme ho na hodinu do chladničky. Z cesta vyformujeme valec s priemerom asi 2 cm, z ktorého odkrajujeme kúsky dlhé 3 cm. Nožom prejdeme po kúsku cesta, otočíme ho na palec a tak vznikne akési “uško” alebo, ako hovoria v taliansku, orecchiette. Orecchiette necháme 30 min pri izbovej teplote vysušiť. Potom ich uvaríme v osolenej vode. Súčasne pridáme do vody aj časť brokolice rozobranej na kúsky, čím orecchiette získajú chuť zeleniny. Zvyšok brokolice, pokrájanej na kúsky, povaríme vo vode. Na oleji krátko osmažíme posekaný cesnak a ančovičky. Primiešame nadrobno posekanú, povarenú brokolicu a za hrsť strúhanky. Pridáme ošúpané paradajky, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie a krátko povaríme. Nakoniec primiešame zmes uvarených orecchiette s brokolicou.