Plnené taštičky z kysnutého cesta

2012-04-16

    Ingrediencie

    • 1 kg hladkej múky, 1 lyžicu cukru, 80 g kvasníc, 1 dl mlieka, 2 dl oleja, 1 lyžičku soli, 2 dl kyslej smotany, párky, plátky údeného syra, kocky vyškvarenej údenej slaniny.

    Postup

    Krok 1

    Do vlažného mlieka rozdrobíme kvasnice, pridáme lyžicu cukru, lyžičku múky a necháme v teple vykysnúť kvások. Vykysnutý kvások nalejeme do múky, pridáme lyžičku soli, smotanu a vypracujeme cesto. Do cesta zapracujeme olej. Ak je cesto príliš husté, pridáme mlieko. Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý vložíme do múkou vysypanej misky. Poprášime ho múkou, prikryjeme a necháme 20 minút na teplom mieste kysnúť. Nakysnutý bochník rozdelíme na štyri časti a z každej vytvarujeme menší bochník. Malý bochník rozvaľkáme na hrúbku prstu a plát pokrájame na štvorce. Do štvorcov cesta zabalíme párky (odrezané na šírku cesta), ďalšie zvinieme s plátkom údeného syra, do niektorých zabalíme kocky vyškvarenej údenej slaniny. Taštičky ukladáme na plech okrajmi cesta dolu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme do svetlo hneda (asi 20 minút).

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1393
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1394

    Podobné recepty:
    • Tvarohový krémeš

      Tvarohový krémeš

    kuk