Plnené taštičky z kysnutého cesta
2012-04-16- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky, 1 lyžicu cukru, 80 g kvasníc, 1 dl mlieka, 2 dl oleja, 1 lyžičku soli, 2 dl kyslej smotany, párky, plátky údeného syra, kocky vyškvarenej údenej slaniny.
Postup
Krok 1
Do vlažného mlieka rozdrobíme kvasnice, pridáme lyžicu cukru, lyžičku múky a necháme v teple vykysnúť kvások. Vykysnutý kvások nalejeme do múky, pridáme lyžičku soli, smotanu a vypracujeme cesto. Do cesta zapracujeme olej. Ak je cesto príliš husté, pridáme mlieko. Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý vložíme do múkou vysypanej misky. Poprášime ho múkou, prikryjeme a necháme 20 minút na teplom mieste kysnúť. Nakysnutý bochník rozdelíme na štyri časti a z každej vytvarujeme menší bochník. Malý bochník rozvaľkáme na hrúbku prstu a plát pokrájame na štvorce. Do štvorcov cesta zabalíme párky (odrezané na šírku cesta), ďalšie zvinieme s plátkom údeného syra, do niektorých zabalíme kocky vyškvarenej údenej slaniny. Taštičky ukladáme na plech okrajmi cesta dolu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme do svetlo hneda (asi 20 minút).